מבין מאות האיים הקטנים הפזורים באגם קיוו Kivu, נתמקד בשני איים המכונים "אי נפוליאון" ו"אי הקפה". כמובן שהכינויים הללו מעידים על הפופולריות המצטברת בקרב המבקרים, כי את השמות המקוריים, מי זוכר ? שני האיים משמשים יעדי ביקור מוכרים במהלך הפלגות על פני האגם.
האי מוניני Munini, הידוע כאי נפוליאון
מכונה כך משום שמהזווית הנכונה הוא דומה להפליא לכובעו של מי שהיה שר הצבא ואחר כך גם שליט צרפת במאה ה-18 – נפוליאון בונפרטה. האי, שאינו מיושב, משמש מקום המחייה של מושבה גדולה של עטלפי פירות. כמו כן זהו מקום קינון למגוון גדול של ציפורים ממינים שונים: נשרים ועופות מים שונים.
תיירים מגיעים לכאן בשיט משתי סיבות: הראשונה היא, שהאי נמצא במרחק לא גדול מהעיר הקרובה בטני Béthanie, כך שאפשר להגיע אליו בהפלגה קצרה. הסיבה השנייה היא, שניתן להגיע אל ה"שפיץ" של הכובע במאמץ לא גדול. ה"טיפוס" קצר ולא קשה במיוחד, ומעניק חוויה נחמדה של "כיבוש הפסגה".
המטפסים זוכים בתצפית מרהיבה וייחודית מזווית שונה אל עבר אגם קיוו. כמו שנאמר "דברים שרואים משם, לא רואים מכאן".
האי גישאמוואנה Gishamwana, המוכר כאי הקפה
נודע בכל העולם בזכות הקפה הייחודי הגדל בו. על האי עומדת חווה לגידול ולייצור קפה מהמשובחים בעולם. כ-35,000 עצי קפה גדלים בתוך הצמחייה הטבעית הצפופה והגבוהה, המעניקה צל ותנאי גידול מצוינים לקפה. ריחוקו של המקום מהחוף מונע את הגעתם של מזיקים ושל מחלות. בהיעדר כלי רכב על האי – גם זיהום האוויר הוא אפסי. התוצאה היא קפה מתקתק בטעמי דבש וענבים, עם ניחוחות של צמחי בושם כמו לבנדר וברגמו.
בחווה מתבצעות כל הפעולות הקשורות לגידול הקפה, ותהליכי עיבודו עד להפקת קפה המיועד ללקוח הסופי. שלבים אלו כוללים את: הקטיף, הייבוש, והקלייה – כולן נעשות כאן באופן ידני. הקפה הגדל כאן נמכר ברחבי העולם תחת המותג "קפה גישאמוואנה" "Gishamwana bean". הביקור באי מלווה כמובן בטעימת קפה, וברור שאפשר גם לקנות ולהביא הביתה את הטעמים והניחוחות. בדרך כלל נערך כאן גם מופע פולקלור, המשמש מקור הכנסה נוסף לאוכלוסייה המקומית.